Tichete sociale de 2000 de lei pentru mamele aflate în situații defavorizate

Tichete sociale de 2.000 de lei pentru mamele aflate în situații defavorizate

Mamele aflate în situații defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți – prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027. Banii pot fi folosiți doar pentru produse necesare îngrijirii nou-născutului.

Sprijinul material se acordă în perioada 2024 – 2027, pentru copii născuți începând cu data de 12 aprilie 2024, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului. De asemenea, în cazul unei nașteri multiple, sprijinul material se acordă pentru fiecare nou-născut.
Valoarea tichetului social va fi acordată într-o singură tranșă pentru fiecare nou-născut. Potrivit actului normativ, șase CATEGORII DE PERSOANE vor primi tichetele sociale pentru nou-născuți, astfel:

  • mame cărora le este stabilit dreptul la venit minim de incluziune (indiferent de componenta acestuia);
  • mame cu dizabilități;
  • mame aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice sau aflate în alte situații de risc, stabilite prin anchetă socială;
  • mame care nu dețin acte de identitate;
  • mame minore;
  • mame cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zone de conflict armat;

Prin excepție, în cazul în care copilul este lipsit de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naștere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal al copilului.
Tichetele sociale pentru nou-născuți pot fi folosite în termen de maximum 6 luni de la data emiterii, doar pe teritoriul României. Tichetele nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0748034852 si 0250774490 compartimentul de asistenta sociala!